Las Vegas, a kaszinók városa

Las Vegas, ahol nem csak házasodni lehet!

IMG_5473Utazásaim következő állomása a tengerentúl egyik leghíresebb városa, a hirtelen felindulásból házasságot kötő emberek kedvenc helye, a kaszinók Kánaánja, Las Vegas!

Na persze azt jó tudni, hogy már nem lehet csak úgy hipp-hopp házasságot kötni, mint korábban, ehhez most már külön engedélyre van szükség, és előre be kell jelenteni. Ami lássuk be nem olyan nagy hátrány, hiszen bizonyára elég nagy arányban válással végződhettek az ott kötött házasságot, így ez a lépés már várható volt.

Az utazásom novemberben lesz, így bővebb információkat majd akkor fogok megosztani Veletek, addig is az utazás és szállás részleteiről, valamint a korábbi Las Vegasban töltött napjaimról is olvashattok egy rövid beszámolót alább.

UTAZÁS

Fontos tudni rólam, hogy nem igazán szeretem az utazási irodák ajánlatait, mert akárhányszor meglátok egyet, ha jobban utána nézek ki tudom hozni sokkal olcsóbban, mindössze némi időt és szervezést igényel az internet előtt ülve. Viszont ezúttal még magam is meglepődtem, de egy olyan ajánlatot találtam egy honlapon, amit akárhogy számolgattam képtelenség volt olcsóbbra kihozni, ezért döntöttem úgy, hogy most feladom saját szervezői készségem, és benevezek egy Las Vegasi utazásra a pelikan.hu oldalán talált ajánlattal. Mindenkinek bátran ajánlom a pelikan.hu oldalt, mivel hihetetlenül kedvezményes ajánlatokat találhatunk a pár napostól a több hetes utazásokig. Érdemes feliratkozni a hírlevélre, és megnézni az ajánlataikat.

Az utazás természetesen repülővel történik, hiszen nem hiszem, hogy bárki szeretne 4 napot hajókázni, hogy eljusson Amerikába. Ha nem egy megszervezett utazáson veszünk részt, akkor két oldalt szeretnék ajánlani, ahol jó áron tudunk repülőjegyekhez jutni, az egyik az expedia.com (én már többször foglaltam itt jegyet és mindennek meg voltam elégedve), valamint a cheapoair.com. Természetesen a pelikan.hu oldalán is érdemes nézelődni, hiszen ott is korrekt áron találhatunk repjegyeket.

Vegasban a reptér nagyon közel van az úgy nevezett Striphez, ahol a sok híres hotel található. Ezért ha itt foglaltunk szállást, ami Vegasban szinte kötelező – erre a szállás részben meg visszatérek – akkor a legegyszerűbb megoldás egy taxit fogni, hiszen nem nagy a távolság és nem is visznek drágáért.

SZÁLLÁS LAS VEGASBAN

Ha Vegasba utazunk mindenképpen csakis a Stripen, vagy a közvetlen közelébe érdemes hotelt választani, hiszen az árak a többi amerikai városéhoz képest olcsóak, így nagyon jó áron tudunk szállást foglalni luxus szállodákban. Ráadásul a fő látnivaló, a Las Vegas Boulevard, azaz a Strip, ahol a kivilágított, hatalmas, különleges kaszinó hotelekkel találkozhatunk.

Strip

Én eddig két alkalommal jártam Vegasban, először a Sahara Hotelben szálltunk meg (aminek a helyén 2014 ősszel már egy másik hotel nyílik), ami egy szép, igényes hely, viszont sajnos a Strip egyik szélén helyezkedik el, így kissé messze voltunk az izgalmasabb hotelektől. Második alkalommal már okosabban foglaltunk, akkor a Planet Hollywoodban szálltunk meg, ami szinte a fő utca közepén helyezkedik el.

Mivel a Strip körülbelül 8-10 km hosszú, így én azt javaslom, hogy célszerű a közepén lévő hotelekben foglalni, hiszen akkor könnyen elsétálhatunk mindkét irányba körülnézni.

Alább egy 2013-as képet találhattok a Stripről, ahol már látszik, hogy a Sahara, valamint a Bill’s helyén már másik hotel lesz, ezért célszerű az utazás előtt mindig tájékozódni az aktuális hotelekről, hiszen gyakran megesik, hogy cserélődnek, átalakulnak.

Strip

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elöljáróban ennyit Vegasról. A többi információval, látványosságok és tippek, pedig érkezem novemberben, mivel a legutóbbi utazásom óta biztosan voltak változások, így friss információkkal tudok majd szolgálni Nektek.

2014. 10. 01.

AMIKET MINDENKÉPPEN ÉRDEMES ELŐRE LESZERVEZNI:

Mint bármilyen más utazás alkalmával, Vegasnál sem áll meg a szervezés csupán a repjegy és a hotel foglalásánál. Rengeteg látnivaló és érdekesség vár ránk, amiket semmiképpen sem szabad kihagyni, de mindenképpen érdemes előre leszervezni.

Grand Kanyon, a híres vegasi show-k és a bulizóhelyek is felejthetetlen élmények lehetnek, ha ellátogatunk a kaszinók városába.

Először is jó tudni, hogy van egy Groupon (www.groupon.comnevezetű honlap, ami hasonlóképpen működik, mint nálunk a kuponos oldalak, így utazás előtt mindenképpen érdemes megnézni az aktuális ajánlatokat, hiszen könnyen találhatunk akár egy Grand Kanyon túrát vagy bármilyen más szórakozási lehetőséget igen kedvező árakon.

SHOW-K, PARTY TÚRÁK

Az utazás előtt én gondosan megszerveztem az útitervet és lefoglaltam minden olyan jegyet előre, amit fontosnak tartottam.

Vegasban rengeteg lehetőség van megnézni különféle előadásokat, a bűvész show-tól elkezdve a cirkuszi produkciókig. Aki már látott ilyet, az tudja, hogy ez az, amit semmiképpen sem szabad kihagyni. Fontos, hogy ha szeretnénk elmenni egy nagyszabású show-ra, mint például a Cirquel du soeil, akkor érdemes pár héttel az előadás előtt lefoglalni a jegyeket, hogy biztosan legyen helyünk.

Viszont azt is érdemes tudni, hogy a Stripen több helyen is találhatunk “Half price tickets” elnevezésű kis bódékat, ahol az aktuális előadások, show-k, szórakoztató estek last minute jegyeiről érdeklődhetünk, ezeket is érdemes megnézni, de tapasztalataim szerint olyan nagyszabású előadásokra, mint a Cirquel du soeil nem gyakran találhatunk jegyeket, mivel ezek többnyire telt házasak, így érdemes előre lefoglalni.

Hasonlóképpen van ez a party bus túrákkal is, ahol már akár hónapokkal előtte betelhetnek a helyek egy-egy népszerűbb turista időszakban. Ezek a túrák főként a bulizni vágyóknak szólnak, akiket érdekel Vegas éjszakai élete, de nem akarnak órákat sorban állni és komoly összegeket fizetni, hogy bejussanak egy-egy nívósabb szórakozóhelyre. Nekik találták ki a Party Bus Tour elnevezésű eseményeket, ahol egy luxus busszal járják körbe a város 2-3 nagyobb szórakozóhelyét sorban állás nélkül, VIP körülmények között, sokszor korlátlan alkoholos ital fogyasztással a buszon. Ezek közül is számos ajánlattal találkozhatunk a Groupon.com oldalon. Én személy szerint a Party Bus Tour Las Vegas-t (www.partytourslasvegas.com) ajánlom, mert mi egy felejthetetlen éjszakával gazdagodtunk az ő szervezésükkel és mindennel maximálisan elégedettek voltunk.

SHOPPING

Vegasban rengeteg bevásárló központtal találkozhatunk. A Stripen nagyok sok hotelnek van saját plázája, amelyek mindenképpen érdemes végig látogatni, ha szeretnénk egy kicsit shoppingolni. Itt érdemes előre interneten tájékozódni, hogy hol milyen üzletek vannak, hiszen több helyen csak luxus márkákkal találkozhatunk. Néhányat említve, ahova szerintem érdemes betérni (és pénztárca barátibb üzleteket is tudunk látogatni):

Miracle Mile – Planet Hollywood Hotelben

Fashion Show Mall – Treasure Island mellett található

OUTLETEK

Egy másik nagyon népszerű dolog, ami nem csak Vegasra, hanem egész Amerikára jellemző az Outletek!! Hatalmas kedvezményekkel vásárolhatunk meg márkás ruhákat, ékszereket és lábbeliket. A Striptől pár km-re két nagyobb outlettel találkozhatunk, amelyekről – a boltok listáját is beleértve – bővebb információt itt találtok:

www.premiumoutlets.com/vegassouth

www.premiumoutlets.com/vegasnorth

Azért az útitervezésnél érdemes egy fél vagy akár egy egész napot hagyni shoppingolásra, mert egy ilyen helyen könnyen elidőzik az ember.

SPORTESEMÉNYEK, KONCERTEK

IMG_5521 A sportokat kedvelőknek érdemes utána nézni, hogy milyen sportesemények zajlanak az adott időszakban Los Angelesben, hiszen kocsival az út mindössze 4-5 óra, így például egy hétvége tökéletesen alkalmas lehet arra, hogy ellátogassunk akár egy NHL vagy NBA mérkőzésre, ami garantáltan felejthetetlen élményt nyújt a sportok szerelmeseinek. Itt fontos, hogy akár hónapokkal előtte elfogyhatnak a jegyek egy nívósabb sporteseményre, ezért érdemes időben utána érdeklődni és megvenni a jegyeket.

Például a Los Angeles-i Staples center honlapján is tudunk tájékozódni az aktuális meccsekről. Illetve akár koncertek, különböző rendezvényekről is találhatunk itt információt. www.staplescenter.com

Nekünk egy NHL meccsre volt szerencsénk ellátogatni, és mindenkinek csak ajánlani tudom, akinek van egy vagy két plusz napja átruccanni LA-be, mert hihetetlen élményben lehet része, nem mellékesen sokkal másabb a színvonal is, mint az itthoni mérkőzések alkalmával.

AUTÓBÉRLÉS LAS VEGASBAN

Abban az esetben, ha autót szeretnék bérelni érdemes több irodát is megnézni, hiszen elég nagy eltérések lehetnek a kocsikat és árakat illetően is. Én a Rental Cars-st (www.rentalcar.com) ajánlom, ahol a magyar nyelvű honlap segítségével könnyen tájékozódhatunk és árakban is korrektek. Sajnos én nem őket választottam, és bele is futottam abba, hogy sok olyan dolgot kellett utólag a helyszínen kifizetni, ami előre nem volt feltüntetve.

A legfontosabb dolog, hogy figyeljünk arra, hogy mindenképpen kössünk biztosítást az autóra, hiszen anélkül nem fogjuk megkapni a bérelt járművet. Sok helyen előfordul, hogy az internetes foglalás alkalmával nem lehet rá kötelező biztosítást kötni, csak ott helyben, amikor megyünk az autóért. Itt nagyon fontos elolvasni a kisbetűs kölcsönzési feltételeket, mert könnyen belecsúszhatunk abba a csapdába, hogy azt hisszük, hogy a bérlési összegben benne van minden, majd a helyszínen derül ki, hogy még rájönnek a különböző kötelező biztosítások költségei. Ezzel kapcsolatban érdemes ellenőrizni a bank/hitel kártyánkat, hiszen előfordulhat, hogy például valaki olyan American Express kártyával rendelkezik, amihez tartozik autóbiztosítás! Ezeket mindenképpen nagyon kell figyelni, ez a legfontosabb az autóbérlések alkalmával.

Valamint nem elhanyagolható információ, hogy a bérlésnél csakis 25 év feletti személy bérelhet járművet, akik fiatalabbak, azoknak egy úgymond younger driver fee-t kell fizetniük, ami miatt akár a duplájára is nőhet a bérlés költsége.

Azt is fontos tudni, hogy minden egyes bérlés alkalmával zárolnak egy bizonyos összeget a kártyánkon (200-400$ körül), arra az esetre, ha bármi történne a járművel, és ezt csak azután kapjuk vissza, miután a kocsit vissza vittük. De a banki átfutás miatt előfordulhat, hogy 5-10 munkanapba is beletelik míg az összeg visszakerül a kártyánkra, így érdemes ezzel előre számolni.

Ezek az a fontosabb dolgok, programok, amiket mindenképpen ajánlatos az utazás előtt idővel leszervezni, nehogy lecsússzunk valamiről. A későbbiekben a már meglévő tapasztalataimmal folytatom, az utazásomat követően. Hamarosan jelentkezem!

2014. 12. 20.

HARD ROCK HOTEL

A mostani alkalommal a szállásunk a Hard Rock Hotelben volt (nem összekeverendő a Hard Rock Café-val, ami a Strip közepén helyezkedik el). Ez a hotel ugyan nem a korábban javasolt Stripen helyezkedik el, mégis bátran tudom ajánlani, főleg azoknak, akik eleve Hard Rock Café rajongók, hiszen a szálloda mellett is található egy, valamint maga a hely is tele van ereklyékkel, és természetesen a Vegasban elengedhetetlen játékgépekkel. A hely igényes, a szobák gyönyörűek és a Strip mindössze 15-20 perc sétára helyezkedik el, valamint napközben 10 és 17 óra között még ingyenes shuttle busz is igénybe vehető a vendégek számára.

A hoteltől pedig 2 perc sétára található több étterem is és egy nagy CVS üzlet, amit tulajdonképpen egy szupermarket és egy drogéria ötvözéseként kell elképzelni, így bármit be tudunk szerezni, amire szükségünk lehet.
Természetesen még mindig az a javaslatom, hogy ha tehetjük a Stripen foglaljunk szállást, de ha mégis egy kicsit a fő utca nyüzsgésétől távol szeretnénk, akkor a Hard Rock Hotel a tökéletes megoldás lehet bárki számára.

KÖZLEKEDÉS

Mivel Vegasnak tulajdonképpen egy fő utca (Strip) az összes látnivalója, és az idelátogatók többnyire a casinók és emiatt jönnek, így a tömegközlekedést nem igen használja az ember. Bár a Strip elég hosszú (kb 7-8 km), mégis a turisták többsége gyalog közlekedik, hiszen érdemes 1-2 napot csak arra rászánni, hogy megnézzük a különböző hoteleket. A kaszinók javarészt mindenhol ugyanúgy fognak kinézni, de mindenképpen érdemes végig látogatni az összes hotelt, hiszen mindegyik különböző stílust képvisel, egy-egy nagyváros nevezetességeinek kisebb másaival is találkozhatunk.

Egy helyen lehet érdekes a tömegközlekedés, ez pedig akkor, ha a híres Freemont Street-re szeretnénk ellátogatni, vagyis a vegasi downtownba. Ide a Downtown Express-el juthatunk ki a leggyorsabban. Itt találhatunk bővebb információt: http://www.lasvegas-how-to.com/strip-downtown-express.php

NOVATEK CAMERA

A további kirándulásokhoz, mint például a Grand Kanyon vagy különböző nemzeti parkok én a szervezett busz túrákat ajánlom, mivel ezek a célszerűbbek és ha jól választunk, akkor reggel felvesznek a hotelnél, ellátnak napközben reggelivel és ebéddel is, és minden fontosabb dolgot megtudhatunk a célállomásról az utazás során egy szakszerű vezető segítségével. Mi a barátommal a GC Tours-t (http://www.gctours.net/) választottuk, és nagyon meg voltunk elégedve a nyújtott szolgáltatással. A Grand Kanyon pedig egy olyan látványosság, amit egyszer egy életben mindenkinek látnia kell. Mindneképpen javaslo, hogy vegyetek jegyet a Skywalk-ra is, hiszen nagyon izgalmas végig sétálni egy üveg folyosón a szakadék felett! Ahogy ezt korábban említettem célszerű előre interneten lefoglalni, így olcsóbban is jöhetünk ki.

AMIKET SEMMIKÉPPEN SEM SZABAD KIHAGYNI, HA VEGASBA LÁTOGATUNK

Sokan úgy gondolják, hogy Vegasba csak annak érdemes menni, aki casinózni akar, és nincs is semmi más látnivaló. Az tény, hogy nem egy olyan városról beszélünk, ahol nap hosszakat tölthetünk azzal, hogy történelmi helyeket, múzeumokat és a város érdekességeit csodálhatjuk, mégis van ebben a városban pár olyan érdekesség és program, ami talán egyedi az egész világon, és ha ide látogatunk semmiképpen sem szabad kihagyni ezeket.

Ingyenesen látogatható programok Las Vegasban

  • Bellagio szökőkút: A hotel előtt lévő hatalmas szökőkút gyönyörű látványt nyújt, főleg este. A “műsor” időpontjairól bővebb információt itt találtok: https://www.bellagio.com/attractions/fountains-of-bellagio.aspx
  • Mandalay Bay tram: Ez egy kisvasút, amely három szállodát köt össze (Mandalay Bay, Luxor és Excalibur) és ingyenes használható mindenki számára. Arra érdemes figyelni, hogy az egyik irányban (Excalibur –> Mandalay Bay) nem áll meg a középső állomásnál, vagyis a Luxornál. Viszont a másik irányból, a Mandalay Bay-től már le tudunk szállni a Luxornál is.
  • Aria Express tram: Ez szintén egy hasonló kisvasút, amely a Monte Carlo, Crystals és Bellagio között mozog és szintén ingyenesen használható
  • Freemont Street (Downtown): Ez a híres régi Vegas, ahol még a játékgépek is apróval működnek. Korábban már írta róla, hogy milyen tömegközlekedéssel tudunk kijutni ide. Itt épültek az első kaszinók, és egy hatalmas fedett alagúton keresztül sétálhatunk végig, ahol több színpadon fut egyszerre a műsor és a fejünk felett lévő mennyezeten az úgy nevezett Viva Vision fény show-t tekinthetjük meg, amelyet a világ legnagyobb videó képernyőjén követhetünk. A fény show időpontjairól bővebb információt itt találtok: http://vegasexperience.com/viva-vision-light-show/
  • Vegas Sign: Ez a híres Las Vegas felirat, ami mindenkinek kötelező látnivaló, ha a Stripen jár. Gyalog a Mandalay Bay hoteltől kifelé sétálva körülbelül 1-1,5km, de autóval is egyszerűen megközelíthető, hiszen egy külön parkoló is ki van alakítva az ide látogatók részére.
  • Vulkán: A Mirage hotel előtt egy hatalmas vulkán kitörését figyelhetjük meg megadott időpontokban. Az időbeosztásról bővebb információt itt találtok:  http://www.mirage.com/attractions/volcano.aspx

Nem ingyenesen látogatható programok

  • Stratosphere: Ez DCF 1.0Vegas egyik legsokkolóbb élménye tud lenni, hiszen a torony tetején 3 különböző szórakoztató szerkezettel találkozhatunk. Az Insanity egy hatalmas körhinta, amely a hotel szélén forog, az X-Scream egy kisvasút amely a hotel szélére csúszik ki. De a legsokkolóbb a Big Shot, amely világ legmagasabb szabadesését teszi lehetővé, olyan élményt nyújtva ezzel, mintha az űrbe lőnének ki, és onnan zuhannánk lefelé. Ezt az utóbbit csak olyanoknak ajánlom, akik nem félősek, mert nagyon extrém és félelmetes érzést kelt az emberben. Belépőjegyekről bővebben itt: http://www.stratospherehotel.com/Activities/Thrill-Rides
  • Eiffel torony: A Paris hotelből látogatható látványosság inkább a romantikázni vágyóknak nyújt élvezetet. Belépőjegyekről bővebben itt: http://www.parislasvegas.com/things-to-do/eiffel-tower.html#.VKmKUCuG-mM . A kilátás gyönyörű Vegasra, de én mégis inkább egy másik helyet ajánlok, ahonnan sokkal szebb kilátás nyílik a városra, főleg éjjel. Ez a hely pedig nem más, mint a Foundation Room.

IMG_3118

  • Foundation Room: Ez a club a Mandalay Bay tetején található, és biztos vagyok benne, hogy minden fotós ide jön, ha egy gyönyörű látképet szeretne a Stripről. Kellemes hangulat, páratlan kilátás, tilos kihagyni, ha Vegasban járunk. Belépőjegyekről bővebben itt:  http://www.mandalaybay.com/entertainment/lounges/foundation-room/
  •  High Roller: A világ legmagasabb óriás kereke is Vegasban található, méghozzá a LINQ hotel mögött. A Foundation Room után ez a második hely, amit tilos kihagyni, hiszen a fél órás kör ideje alatt szinte az egész Stripet megcsodálhatjuk felülről. Sőt, ha szerencsénk van, akkor még a Bellagio szökőkútat is láthatjuk, ami ebből a szögből különösen szép látvány. Belépő jegyekről bővebben itt: http://www.caesars.com/linq/high-roller#.VKmL2CuG-mM